Fast skema til kontering – udkontering

På fakturaer, hvor linjerne skal splittes ud på flere afdelinger kan funktionen med fordel anvendes. Det kan også være ved fakturaer der er splittet i en linje med eller uden moms. Funktionen bruges på fakturaer nemt, hvor omkostningerne for eksempel altid skal deles ud på 5 afdelinger. Det er vigtigt at der er tale om fast defineret måder linjerne skal deles ud.
Opsætningen gemmes ud fra leverandørens CVR, hvilket gør at skemaet altid anvendes på fakturaer modtaget fra denne specifikke leverandør.

Det er muligt at gemme en leverandør som kun anvendes til dette.

Eksempel på problemstilling

Der modtages en faktura der vedrører forsikring. Linjerne skal splittes – deles ud på flere forskellige projekter med forskellige omkostningstyper. Det kan tage lang tid at udfylde alle linjerne i forbindelse med kontering, samtidig med at det kan føles som en træls arbejdsopgave. Især hvis der er flere af samme type fakturaer. Det kan også være overskueligt hvis linjerne skal konteres med og uden moms. Vigtigheden er at det er noget der skal gøres på samme måde hver gang, hvor det kun er beløbet på linjerne der kan variere. 

Hvis kreditoren er udfyldt med en standardkonto vil linjen være udfyldt på forhånd.

Fast-skema-til-kontering-Faktura-Boks

Anvendelse af det faste skema i Faktura-Boks

I en tabel i Faktura-Boks oprettes 5 linjer med leverandørens CVR, projektnr., omkostningstype/art og godkender i en tabel.  Når fakturaen modtages i Faktura-Boks med det CVR som står i tabellen, er linjerne udfyldt som tabellen. Leverandørens CVR er så at sige nøglen til tabellen.

Når fakturaen modtages skal der kun indtastes beløb på de 5 linjer. Derefter kan fakturaen godkendes. Brugeren udgår en masse arbejde med at gøre linjerne klar til godkendelse og kan nemt få godkendt fakturaen, hvor den er delt som ønsket.

Funktionen kan med fordel også bruges på fakturaer, hvor der er forskellige momssatser på linjerne eller ved husleje der altid på samme måde skal deles ud på flere afdelinger.

 

Vi har sammen med vores partnere fokus på små og mellemstore virksomheder, som vi hjælper med nem fakturahåndtering.

Kontakt os:
F-Boks ApS – Stenager 2 – 6400 Sønderborg
Telefon: 74403661
e-mail: info@faktura-boks.dk
CVR: 33595026 EAN: 5790001688875

Hjælp til vore kunders leverandører:
Vejledning: Send faktura via EAN i e-conomic
Send jeres faktura elektronisk via Sproom

Kreditværdighed